Spring naar inhoud

Hoe lippenstift perfect toe te passen

Lippenstift is de perfecte manier om een blik dramatisch te veranderen zonder je ergens aan te moeten verbinden (behalve een onschadelijke buis met pigment) en goed gedaan kan de dingen echt opwinden. Hier leest u hoe u ervoor zorgt dat u het goed gedaan krijgt.

Lippenstift

Om altijd een gladde pruilmond te krijgen, begin ik graag met een exfoliant. Door de dode huidcellen van je lippen te verwijderen, voelen ze niet alleen veel soepeler aan en nemen ze het product beter, maar ze zien er ook verjongd uit. Denk na over hoe je je voelt na een gezichtsbehandeling, maar voor je mond!

Als we klaar zijn voor een vlotte vaart, is de volgende stap preventieve maatregelen tegen vervaging, bevedering en migratie. En de tool hiervoor is lip liner. Bij het aanbrengen van lipliner, begin ik graag aan de boog van de cupido en werk ik naar buiten naar een hoek van de mond, met korte en snelle, lichte slagen. Door geen ononderbroken lijn te tekenen, geef ik mezelf ruimte voor een kleine fout, maar omdat het niet continu is, zullen eventuele fouten veel minder voor de hand liggen. Dit is ook de stap waarin ik correcties aan de lippen zou aanbrengen, maar het er natuurlijk uit zou zien. Als je voelt dat je lippen te dun zijn, probeer dan direct buiten de liplijn te tekenen om ze groter en voller te laten lijken. En als je voelt dat je lippen te groot zijn (naar mijn mening, zoiets, maar dat ben ik alleen), trek dan de lijn direct in je natuurlijke liplijn om ze dunner te laten lijken. Ik zou niet aanraden verder te gaan dan een enkele lijn binnen of buiten de natuurlijke liplijn, omdat dit misschien voor de hand liggend en daarom nutteloos lijkt.

Het is ook op dit moment dat u kunt beslissen of u uw lippen met de voering wilt inkleuren of niet. Als je dit doet, zal je lippenstift langer meegaan, wat een groot pluspunt is, maar je wilt er zeker van zijn dat de voering bij je lippen past of de lippenstiftschaduw, anders zullen de kleuren vermengen en hoewel dat mogelijk een prachtig iets is, is dat niet altijd de zaak.

Zodra we onze lippen perfect gevormd hebben met lipliner, is het tijd voor de lippenstift. Ik houd er altijd van om twee borstels bij de hand te hebben wanneer ik een pruilmond maak - een gewone lippenseel (meestal synthetische haren) en een kleine lipborstel voor detailgebieden zoals de mondhoeken. Neem eerst een product op met de borstel van normale grootte en vul uw lippen in, waarbij de hoeken blanco blijven. Probeer je lippen niet te strekken als je lippenstift aanbrengt - houd gewoon je mond ontspannen en natuurlijk. Dan met de kleinere borstel, opnieuw met korte halen, ga je naar de hoeken van je mond en vul je de lege gebieden in, volledig bedekt de voering die je hebt aangebracht en meng je langs de liplijn, zodat de voering niet zichtbaar is.

Denk eraan, make-up heeft alles te maken met illusies, dus als je je lippen voller wilt laten lijken, wil je dat het licht in het midden van je onderlip komt. Dit is mogelijk met een glans toegepast in dat gebied (een glinsterende zou ideaal zijn), of een lichtere tint van dezelfde toon van lippenstift als je een matte uitstraling wilt behouden. Als u uw lippen dunner wilt laten lijken, blijf dan weg van glossen en breng donkere, matte kleuren aan. Een eenvoudige vuistregel die op elk deel van het gezicht kan worden toegepast, zijn markeringsgebieden waar u aandacht aan wilt schenken en die gebieden die u wilt terugtrekken verdonkeren.

Lipstick is een van mijn favoriete producten om mee te mixen en mee te spelen om aangepaste kleuren te maken, en ik moedig je aan hetzelfde te doen. Twee tinten gratis lippenstiften kunnen zoveel meer tinten creëren dan alleen die twee, dus speel tot je hart tevreden is!